Пропускане към основното съдържание

Van Clef & Arpels

Оня ден се разхождахме с Раличка в Мола в Търново, които уначе не блести с кои знае какво, обаче тоя път и аз успях да намеря нещо, което да ме впечатли. Това е един от парфюмите на Van Clef & Arpels, по точно Feerie. Първо привлече погледа ми с огромната си и страхотно изваяна капачица, след това и с аромата си на виолетки... Магия.

Първият ми досег с изкуството, щото то си е точно това, на Van Clef & Arpels беше в Париж, в бутика им на площад Вандом. Точно там е средището на всички световни бижутери и часовникари във френската столица и е въпрос на престиж да имаш магазин на историческия площад. Та, между витрините на Cartier и Bulgari, съзрях и тази на Van Clef & Arpels. Влязох просто от любопитство и постоях дооооста дълго, че даже не ми се и тръгваше.

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Ветровитият град Чикаго и неговите трудови хора (част 1)

Разказ за Чикаго предполага да се започне с най-внушителното нещо в града – Сиърс тауър. Аз обаче ще започна от нещо, не по-малко впечатлително. И това са няколко от стоте хиляди българи, живеещи там.


Бай Иван изглежда като типичен балканец. През всичките си черти – от нервното каране на поверената му маршрутка по шест-лентовата магистрала, до грубоватото изтръскване на угарката от цигарата си през прозореца, тукашния манталитет не го е напуснал дори след 9 години прекарани оттатък Океана. Част от амплоато му е и лекото присвиване на очи и моменталното „Ама ти сега за какво си дошъл тука?”, наивно зададено в мига, в който разбира че сме сънародници.
Започвам разказа си именно с него – глава на семейство, един от над 100 хил. българи, живеещи наоколо, негласен „лидер” на група нашенци, които се допитват до многогодишния му имигрантски опит всеки път при нужда. Той е и един от първите, когото срещам след кацането си, а, предполагам, така е и за стотиците клиенти на същата хотелска верига.

Online Schooling - Visualizing Pi

This graphic was designed by Lorena O'Neal, you can check out more of
her work here.Source: http://www.onlineschooling.net

Едно пътуване до Брюксел...

Речих, че по-добре 100 пъти да видиш, отколкото 1 да прочетеш, затова разказът за Брюксел този път е във визуална форма. Използвах Cooliris visual wall, който се оказа много удачен за такъва цел.

Цялата галерия е тук.