Пропускане към основното съдържание

Велика обява!!!

Ура! Най-накрая се появи обява, в която търсят за работа политологчета!!!!

Сензационната обява за работа се появи тия дни в сайта jobs.bg и досега е видяна от почти 1700 посетители. Търсят се експерти по политически маркетинг. Брей какъв интерес!!!
По-интересното в случая е текстът на самото съобщение – „Фирма търси да назначи хора може и студенти (3-ти или 4-ти курс)”, които освен политолози може и да са европеисти, маркетолози или да разбират от връзки с обществеността. Най-важното изискване е да нямат никакво понятие от политика, евентуално само интерес в тази област, и дори е подчертано – „Липсата на опит ще се счита за предимство”. Което ще стои много интересно, обърнато в анализ на актуалните политически събития. ;-)
Боци ме навежда на мисълта каква е причината да се търсят хора без опит. Това ще са и тъкмо хората без претенции към висока заплата и съответно, по-лесната за „доизшлайфане” група.
Фактът, че започнаха да се появяват и търсения на такива специалисти обаче някак ни радва, нас, всичките завършващи „Политология” тази година.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Блогът на Георги като цветна мрежа

Можете да видите своя сайт като мрежа Тук

А значението на цветните точки е:

blue: for links (the A tag)
red: for tables (TABLE, TR and TD tags)
green: for the DIV tag
violet: for images (the IMG tag)
yellow: for forms (FORM, INPUT, TEXTAREA, SELECT and OPTION tags)
orange: for linebreaks and blockquotes (BR, P, and BLOCKQUOTE tags)
black: the HTML tag, the root node
gray: all other tags

Свободни работни места за… евродепутати

Търси се висшист, с добро владеене на западни езици и натрупан международен опит. Работно място: Брюксел, Страсбург и Люксембург, срок на договора: 5 години, месечна заплата: 7600евро

В ПЕРИОД НА КРИЗА И УВЕЛИЧАВАЩА СЕ БЕЗРАБОТИЦА, 17 НОВИ МЕСТА СЕ ПОЯВИХА НА ПАЗАРА НА ТРУДА. Конкурсът за тях ще се провежда от днес та чак до 6 юни, а на следващия ден всички пълнолетни българи ще си изберем кой да ги заеме. При това не с конкурсни задачи, а с пряко посочване на най-кадърния. Обявените позиции са за висшисти, средно около 40-годишни, с натрупан международен опит и солидни контакти в Стара Европа. Кандидатите с партийни книжки са с предимство, а при доказана преданост към партията – гарантирано са с двата крака в парламента.
За бъдещите евродепутати ще се окаже важно и да умеят да работят в екип, заради необходимостта да слушат и изпълняват решенията на тамошната си парламентарна група, както и да могат да говорят по колкото се може повече теми, дори и да не разбират толкова много от тях.…

Ветровитият град Чикаго и неговите трудови хора (част 1)

Разказ за Чикаго предполага да се започне с най-внушителното нещо в града – Сиърс тауър. Аз обаче ще започна от нещо, не по-малко впечатлително. И това са няколко от стоте хиляди българи, живеещи там.


Бай Иван изглежда като типичен балканец. През всичките си черти – от нервното каране на поверената му маршрутка по шест-лентовата магистрала, до грубоватото изтръскване на угарката от цигарата си през прозореца, тукашния манталитет не го е напуснал дори след 9 години прекарани оттатък Океана. Част от амплоато му е и лекото присвиване на очи и моменталното „Ама ти сега за какво си дошъл тука?”, наивно зададено в мига, в който разбира че сме сънародници.
Започвам разказа си именно с него – глава на семейство, един от над 100 хил. българи, живеещи наоколо, негласен „лидер” на група нашенци, които се допитват до многогодишния му имигрантски опит всеки път при нужда. Той е и един от първите, когото срещам след кацането си, а, предполагам, така е и за стотиците клиенти на същата хотелска верига.